Samsung Galaxy S25 Ultra review: nog maar nét Ultra

Default Profile Picture
Posted by accuenlader from the Business category at 07 Feb 2025 06:22:34 am.
Thumbs up or down
Share this page:
Samsung Galaxy S25 Ultra review: nog maar nét Ultra
De Samsung Galaxy S25 Ultra is niet wat we hadden verwacht. In deze review lees je wat er wel nieuw is en waarom dat (nog) niet de moeite waard is.
Dit is de Samsung Galaxy S25 Ultra review
Samsung Galaxy Ultra-telefoons worden al jaren gezien als de beste Android-smartphones op de markt, maar op papier onderscheidt de nieuwe Galaxy S25 Ultra zich nauwelijks van de concurrentie. Heeft de fabrikant voldoende vernieuwing gebracht om deze S25 überhaupt Ultra te mogen noemen? Of loopt Samsung inmiddels achter de feiten aan?
De afgelopen weken hadden we de Galaxy S25 Ultra dagelijks in gebruik. We delen graag onze ervaringen , want met een prijskaartje van 1449 euro is het geen makkelijke aankoop. Of de Samsung Galaxy S25 Ultra zijn prijs waard is, lees je in deze review.
Het reviewexemplaar van de Galaxy S25 Ultra is beschikbaar gesteld door Samsung.
Samsung Galaxy S25 Ultra review in het kort
De Samsung Galaxy S25 Ultra heeft een modern nieuw ontwerp, de snelste chip van het moment en hij draait op nieuwe software met handige AI-functies. Daarnaast vind je een uitgebreide set camera’s achterop, gaat de batterij makkelijk een hele dag mee en ziet het scherm er haarscherp uit.
Toch raden we aan de Samsung Galaxy S25 Ultra nog niet te kopen. Hoewel het in alle opzichten een goede telefoon is, lijkt ‘ie enorm veel op zijn voorganger. Die is honderden euro’s goedkoper en voor de meeste gebruikers waarschijnlijk meer dan voldoende.

>>>EB-BS928ABY voor Samsung Galaxy S24 Ultra
Pluspunten
  • Snelste chip van het moment
  • Prachtig en iets groter scherm
  • Software met nieuw ontwerp
  • Uitgebreide set camera’s


Minpunten
  • Weinig veranderd ten opzichte van voorganger
  • Geen uitzonderlijke batterij en laadsnelheid
  • Software is niet foutloos

>>>EB-BS926ABY voor Samsung Galaxy S24 Plus 5G



Uitgebreide set camera’s
Laten we de uitgebreide review beginnen met waar Galaxy Ultra’s al jaren in uitblinken: de camera’s. Ook de Galaxy S25 Ultra is uitgerust met meerdere lenzen, waaronder een 200 megapixel-hoofdcamera. Die maakt ontzettend scherpe plaatjes. Je schiet overigens niet standaard in zo’n hoge resolutie, maar door pixels samen te voegen (pixel binning) behoudt de S25 Ultra meer details.
<figure class="wp-block-gallery has-nested-images columns-default is-cropped wp-block-gallery-1 is-layout-flex wp-block-gallery-is-layout-flex"><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure></figure>
De hoofdcamera gaat goed om belichting, maar verkiest in veel gevallen onderbelichting boven overbelichting. Dat betekent dat de schaduwen in foto’s vaak donkerder uitpakken dan we zouden willen. Het vergt soms dus wat bijstellen in de camera-app, maar de resultaten zien er vaak natuurlijk uit.
De enige lens die een hardware-upgrade meekrijgt is de groothoeklens. Die maakt een sprong van 12 naar 50 megapixel. Qua scherpte ogen plaatjes daarmee vrijwel even scherp als die van de hoofdcamera. De lens geeft je een bredere kijkhoek, waarmee je meer vastlegt in één afbeelding. Dat levert vaak unieke plaatjes op.
<figure class="wp-block-gallery has-nested-images columns-default is-cropped wp-block-gallery-2 is-layout-flex wp-block-gallery-is-layout-flex"><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figcaption class="blocks-gallery-caption wp-element-caption">Groothoeklens</figcaption></figure>
Wat niet altijd lekker gaat, is de witbalans van de nieuwe lens, want in veel van onze foto’s ogen plaatjes van deze camera een beetje roze. Hopelijk kan Samsung dit met een software-update oplossen.
We zien nog twee andere lenzen achterop: een 3x-telelens van 10 megapixel en een 5x-telelens van 50 megapixel. Het overschakelen tussen deze lenzen gaat soepel en ze leveren plaatjes van prima kwaliteit. Qua scherpte komen ze overeen met de hoofdcamera en qua kleur is er vrijwel geen afwijking.
<figure class="wp-block-gallery has-nested-images columns-default is-cropped wp-block-gallery-3 is-layout-flex wp-block-gallery-is-layout-flex"><figure class="wp-block-image size-large"></figure><figure class="wp-block-image size-large">Foto's samsung galaxy s25 ultra</figure><figure class="wp-block-image size-large">Foto's samsung galaxy s25 ultra</figure></figure>
Zodra je buiten het optische zoombereik van de lenzen komt, zet de camera-app AI in om afbeeldingen te verscherpen. Dat levert opvallende goede resultaten op. Zo worden letters erg goed herkend en verscherpt. Het geeft je een beter zoombereik dan de meestesmartphones. Dat is handig als je iets op grote afstand wil vastleggen.
<figure class="wp-block-gallery has-nested-images columns-7 is-cropped wp-block-gallery-4 is-layout-flex wp-block-gallery-is-layout-flex"><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure></figure><figure class="wp-block-gallery has-nested-images columns-8 is-cropped wp-block-gallery-5 is-layout-flex wp-block-gallery-is-layout-flex"><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figure class="wp-block-image size-large">Samsung Galaxy S25 Ultra foto</figure><figcaption class="blocks-gallery-caption wp-element-caption">Van 100x tot 0,6x zoom op de Galaxy S25 Ultra</figcaption></figure>
Al met al beschikt de S25 Ultra weer over een uitgebreide set camera’s, met een kleine verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Er zijn ook creatieve fotomodi, zoals de portretmodus en een pro-modus. Video schiet je in maximaal 8K-kwaliteit, maar ook op 4K- of 1080p-resolutie zien beelden er scherp en kleurrijk uit.
Helder scherm en herkenbaar nieuw ontwerp
Waar de S25 Ultra op het eerste oog het meeste verschilt met zijn voorganger, is het ontwerp. De Ultra-modellen waren in het verleden beduidend anders dan de reguliere vlaggenschepen. Denk aan rechthoekige schermen met scherpe hoeken. Bij deS24-seriewaren de zijkanten van de reguliere toestellen vlak, maar op de Ultra wel afgerond.
Met de Galaxy S25 Ultra haalt Samsung die verschillen weg. De nieuwe Ultra heeft nu ook vlakke zijkanten en afgeronde schermhoeken. Daardoor lijkt en voelt ‘ie meer als zijn ‘goedkopere’ broertjes. Dat helpt niet per se mee aan het “Ultra-gevoel” van de telefoon, maar dat verschilt per persoon. De smartphone ligt in iedere geval comfortabel in de hand en is met 218 gram niet te zwaar.

De zijkanten zijn weer van titanium, wat beter beschermt tegen vallen en stoten dan andere materialen. De schermranden zijn een tikkeltje dunner, wat zorgt voor een iets groter scherm van 6,9 inch. Het gaat om een amoled-display met fraaie kleuren en een enorm dynamisch bereik.
Dit merkt je vooral bij het bekijken van hdr-foto’s en -video’s in social media-apps of je galerij. Donkere delen van de content zijn écht donker en lichte delen zijn enorm licht. De piekhelderheid van het scherm ligt met 2600 nits weer lekker hoog en dankzij de 120Hz-ververssnelheid zien beelden en animaties er altijd soepel uit.
Snelste hardware voor AI
De grootste upgrade van de Galaxy S25 Ultra is de Snapdragon 8 Elite-chip. In samenwerking met Qualcomm is de chip nog sneller geklokt dan op andere toestellen, wat betekent dat het écht om de snelste chip van het moment gaat in Android-telefoons.
Op papier presteert de chip indrukwekkend met tot 40 procent hogere snelheden en betere energiezuinigheid. Bij dagelijks gebruik zul je echter zelden de limieten van de chip merken. Zelfs bij grafisch intense games hapert het beeld niet en dankzij het vernieuwde koelingssysteem blijft de S25 Ultra aangenaam om vast te houden.

Waar de meeste gebruikers de kracht van de 8 Elite gaan merken, is bij gebruik van AI. Dat werd voorheen berekend op online servers van Samsung, waarna het resultaat teruggestuurd werd naar de gebruiker. Maar, dankzij de kracht van de Snapdragon 8 Elite kan generatieve AI, zoals teksten en afbeeldingen maken, nu direct op de telefoon zelf verwerkt worden.
Om de chip te ondersteunen is er 12GB aan werkgeheugen aan boord. Om je games, apps, foto’s en video’s op te slaan heb je keuze uit drie opties: 256GB, 512GB en zelfs 1TB aan opslagruimte. Deze opties zijn ook hetzelfde als op zijn voorganger.
Software in een nieuw jasje gestoken
Met de Galaxy S25 lanceert Samsung ook zijn eigen versie van Android 15: One UI 7. Het is voor de fabrikant één van de grootste software-updates van de afgelopen jaren, zeker qua ontwerp. Iconen zijn kleurrijker en menu’s hebben vernieuwende animaties, bijvoorbeeld bij de recente apps en in het snelle-instellingenmenu.
Ook nieuw is de Now Bar onderaan je vergrendelscherm. Deze geeft snelle toegang tot functies als een timer of je mediaspeler. Met Now Brief krijg je een persoonlijk AI-overzicht voorgeschoteld. Denk bijvoorbeeld aan wat er in je agenda staat en hoe het weer vandaag wordt. De functie ondersteunt helaas geen WhatsApp, bijvoorbeeld voor een overzichtje van je ongelezen berichten.
<figure class="wp-block-gallery has-nested-images columns-default is-cropped wp-block-gallery-7 is-layout-flex wp-block-gallery-is-layout-flex"><figure class="wp-block-image size-large">One UI 7</figure><figure class="wp-block-image size-large">One UI 7</figure><figure class="wp-block-image size-large">One UI 7</figure></figure>
Samsung werkt samen metGooglevoor de AI op de Galaxy S25 Ultra. Zo draait de nieuwste versie van Gemini en is ook Circle to Search verbeterd. Die functie kan nu meer informatie uit je scherm halen, zoals bijvoorbeeld de muziek die in eenYouTube-video wordt gebruikt.
Hoe exclusief deze AI-functies echt zijn, is nog maar afwachten. Samsung belooft ze in de loop van 2025 ook uit te brengen voor oudere Galaxy S-toestellen. Dat maakt de – nu nog – nieuwe functies, straks een stuk minder exclusief. De S25-serie krijgt wel weer zeven jaar aan Android-versies en -beveiligingsupdates, tot 2032 dus. Dat is simpelweg uitstekend.
Batterij en laden is niets nieuws
Op papier is er niets veranderd aan de batterij van de Samsung Galaxy S25 Ultra, maar dat is niet per se erg. Er is een flinke 5000 mAh-accu aanwezig die bedraad oplaadt met een snelheid van 45 watt. In de praktijk is de Ultra daarmee in een uur en een kwartier opgeladen.
Ook de accuduur is even indrukwekkend. Doorgaans houdt de smartphone het gemakkelijk anderhalve dag vol, bij licht gebruik kun je zelfs twee dagen door zonder de oplader in te hoeven pluggen.
<figure class="wp-block-image size-large">samsung galaxy s25 ultra 1</figure>
Hoewel de Snapdragon 8 Elite-chip krachtiger is dan zijn voorganger, gebruikt ‘ie niet opvallend meer energie. Dat maakt de 5000 mAh-accu meer dan voldoende, zelfs in vergelijking met bijvoorbeeld deOnePlus 13,die met een nieuwere silicium-koolstofbatterij van 6000 mAh tot wel vier dagen op een lading mee gaat. Dan moet je het overigens wel heel rustig aan doen.
Hoewel de S25 Ultra nu Qi2 in plaats van Qi1 ondersteunt, verandert er ook weinig bij het draadloos laden. Dat gaat weer met 15 watt, wat een laadtijd van twee en een half uur betekent. Er zijn ook geen magneten in de telefoon verwerkt voor MagSafe-accessoires. Daarvoor moet je een los hoesje kopen.
Conclusie Samsung Galaxy S25 Ultra review
De Samsung Galaxy S25 Ultra is nog altijd de rijkst uitgeruste smartphone van Samsung en een erg goede telefoon. Maar, in vergelijking met zijn voorganger en toptoestellen van andere fabrikanten is de nieuwste Ultra niet langer de beste keuze.
Tenzij je écht fan bent van het nieuwe ontwerp, de snelste chip of de AI-functies, is de S25 Ultra zijn hoge prijskaartje niet waard. Daarvoor is simpelweg te weinig vernieuwing aanwezig.
Voor de S25 Ultra betaal je momenteel€ 1.339,-en de Galaxy S24 Ultra kost nog maar€ 921,-. Op het moment dat de Galaxy S25 Ultra minder dan 200 euro duurder is dan de S24 Ultra, wordt ‘ie pas het overwegen waard.
0 Comments
[76]
Beauty
[12425]
Business
[111]
Careers
[5642]
Computers
[1682]
Education
[30]
Family
[619]
Finance
[1058]
General
[780]
Health
[43]
Law
[8]
Men
[1046]
Shopping
[425]
Travel
[12]
Women
[1010]
July 2024
Blog Tags